Troya is cooking:: Stuffed pumpkin/pildīts ķirbis

by - Sunday, October 14, 2012

Nu ko, rudens iet pilnā sparā un raža ir novākta un ir laiks gatavot ķirbi! Vispār man ne visai patīk ķirbji, bet šī recepte ir diezgan laba. Pāris nedēļas atpakaļ redzēju Lapsas virtuve raidījuma atkārtojumu, pēc pāris dienām pagatavojam ķirbi pēc viņas receptes. Vakardien pagatavojam ķirbi pēc Supernetto receptes, nedaudz modificējot to.


As it is fall time and almost Halloween time, we decided to make stuffed pumpkin. Well, I don't really like to eat pumpkin, but this recipe is really yummy.


Ingredienti/Ingredients:

Ķirbis/Pumpkin :: 1,5 kg;
Maltā gaļa/Mincemeat ::  500 gr;
Burkāni/Carrots :: 2 gab, sarīvēti/2 pieces minced;
Sīpoli/Onions :: 2 gab, sagriezti kubiņos/2 pieces, minced;
Ķiploki/ Garlic :: 2 daiviņas, sasmalcinātas/2 cloves, minced;
Siers, sarīvēts/Freshly grated cheese :: 100 gr;
Sāls, pipari pēc garšas/Salt and black pepper to taste;
Majonēze/Mayo :: 20 gr.


Pagatavošana/ Directions: 


1. Ķirbim nogriež vāciņu un izņem sēklas.
Cut the cover of the pumpkin and take out all of the seeds;

2. Sīpolus, ķiplokus, malto gaļu, apcep uz pannas, pievieno garšvielas. Kad gaļa apbrūnējusi, pievieno burkānus un nedaudz apcep;
Place onions, garlic and minced meat on preheated pan and add some seasonings. When meat is almost ready add some carrots and cook for some more time.

3. Pagatavotu masu liek ķirbī kārtās - sākumā liek sacepto gaļas un dārzeņu masu un pa virsu sarīvēto sieru, atkal masu un atkal sieru, līdz ķirbis ir piepildīts. Mēs pievienojam pašās beigās vēl majonēzi. Kad ķirbis sapildīts, uzliek tam vāciņu un liek cepties pirms tam uzkarsētā līdz 180 - 190 C temperatūrā cepeškrāsnī. Cep to 1 st. - 1st. 30 min.. Viss ir atkarīgs no ķirbja lieluma.

Prepared meat layer in pumpkin - firstly meat, then add some cheese, then again meat and cheese until the pumpkin is full. We added some mayo after filled in the pumpkin. Put the cover on the pumpkin. Preheat oven to 180-190 degrees and put pumpkin to cook for about 1 hour or 1 hour and a half. Cooking time depends on pumpkin size.

Pagatavošanas laiks/ Preparation time

Aptuveni 2 stundas/about 2 hours.
Un te būs ķirbja bildes, kuru mēs gatavojam pirms nedēļas:
And here are some pics of pumpkin we did last week:

Paldies par veltīto laiku!
Thank you for your time!


You May Also Like

7 comments

  1. mēs bijām slikti un aizvietojam balto mērci ar majonēzi :)

    ReplyDelete
  2. отличная идея! мы тыкву любим, надо обязательно воспользоваться рецептом, и с фаршем разные вариации можно делать. Супер

    ReplyDelete
  3. мы по разному готовили тыковки - одну с морковкой в фарше, а во второй были помидорки и кабачки кусочками порезаные. думаю овощи разные можно добавлять, они только вкуса больше придадут

    ReplyDelete
  4. пиши ка давай на русском рецептик) хитренькая такая - такую вкуснятину выставила, а ни одного русского слова)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. а все просто: берешь тыкву, вынимаешь внутренности, солишь ее (вот напомнила ты мне про этот рецепт, теперь опять хочу его приготовить, где бы тыкву найти?). дальше обжариваешь фарш с луком, добавляешь морковь и чеснок, обжариваешь еще немного. потом готовый фарш выкладываешь в тыкву слоями - фарш, потом слой сыра и майонеза пока тыква не заполнится. Ставишь в духовку нагретую до 180 градусов и забываешь о тыкве на 1.5 часа. к фаршу первый раз мы добавляли еще помидоры и кабачки порезанные кубиками. делали два раза, теперь мама по моему рецепту тыкву будет готовить, уже спрашивала как :)))

      Delete
    2. о, спасибо. такая вкуснятина по описанию. только сейчас наверное тыкву не найдешь да?? у свекрови вроде лежит дома))

      Delete
    3. у нас еще можно найти, но мало где осталось, на рынке овощном точно должна быть!

      Delete